• nl
  • en
  • de

Oranje College in Zoetermeer haalt recordbedrag binnen

 

Het Oranje College in Zoetermeer organiseerde op 5 juli een sponsorloop van alle 1e klassen ten behoeve van onze stichting. De totale opbrengst was ruim € 3000,-! Dit is een recordbedrag dat ooit door een school werd gedoneerd. Alle leerlingen en docenten die hieraan meegewerkt hebben waren zeer enthousiast en gedreven. Het was een fantastische dag met een hele goede sfeer. Walter Hendriks mocht de cheque in ontvangst nemen en hij bedankte iedereen ook namens de kinderen in Oeganda. Dit bedrag zal besteed gaan worden aan het nieuwe inventaris en lesmateriaal voor de school in Kotido waar dit jaar en in 2019 de bouw van drie nieuwe leslokalen gerealiseerd zal worden. Hierdoor zullen nog meer kinderen naar deze school kunnen en kunnen gaan werken aan een nieuwe toekomst.

Bedankt allemaal voor jullie motivatie en inzet, prachtig!

Het Walburg College in Zwijndrecht haalt lege flessen op

Leerlingen van het Walburg College in Zwijndrecht waren na de gastles die gegeven was over “Opgroeien in armoede”zo onder de indruk dat zij besloten hebben een flessenactie te starten voor ons project in Oeganda. De leerlingen hebben hun uiterste best gedaan en hebben totaal € 261,35 opgehaald aan statiegeld van lege flessen. Toppie! Hartelijk dank allemaal. Zo komen wij weer een stapje verder met ons mooie project in Oeganda.

       

 

 

 

Het Maerlant College haalt geld op

 Leerlingen van het Maerland College in Brielle hebben een bedrag opgehaald van € 500,- ten behoeve van ons schoolproject in Kotido. Dit geld zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de school, zodat binnenkort nog meer kansarme kinderen naar deze school kunnen gaan.

Stichting vrienden van De Maten doneert aan ons

De stichting Vrienden van De Maten uit het Overijsselse Den Ham heeft aan onze stichting een donatie overgemaakt van € 229,-. Hiervoor willen wij hen van harte bedanken, want wij kunnen dit bedrag goed gebruiken voor onze projecten in Oeganda.

Vereniging OPA haalt geld op

De vereniging OPA (Oud Papier Aktie) heeft via de basisschool Kindcentrum Claus te Steenwijk vernomen dat er gastlessen gegeven waren aan groep 7 en 8 over “Opgroeien in armoede”. Hier werd verteld hoe kinderen in Oeganda opgroeien in armoede en welke gevolgen dit heeft voor hun ontwikkeling. Een vader van één van de leerlingen heeft dit opgepakt en is een inzamelingsactie begonnen met het ophalen van oud papier. De opbrengst hiervan was overweldigend, namelijk € 2.000,-. Dit bedrag hebben zij geschonken aan onze stichting, waarmee wij zeer blij zijn. Hartelijk dank namens alle kinderen binnen onze projecten in Oeganda. Zo komen wij weer een flink aantal stappen voorruit.

 

Basisschool De Schalmei te Haulerwijk

Gastles Armoede: We hebben een indrukwekkende les gehad over de armoede in Oeganda. Het verhaal was erg aanrijpend en waarschijnlijk heeft u er thuis al wat over gehoord. Wij willen de volgende periode als goede doel voor dit land gaan sparen. U hoort dan via stukjes van de kinderen nog meer over deze les. De kinderen van groep 6,7 en 8 hebben een fantastisch bedrag opgehaald van € 300,- dat gebruikt zal gaan worden voor de uitbreiding van de basisschool in Kotido (Oeganda).

CBS De Bron in Dokkum

De groepen 6,7 en 8 hebben zich ingezet voor de kansarme kinderen in Oeganda en hebben een prachtig bedrag opgehaald van € 198,-. Dit bedrag kan goed gebruikt worden voor de uitbreiding van de basisschool in Kotido. Hiermee zijn wij weer een stapje verder gekomen met ons project. Bedankt allemaal!

OBS De Leest te Etten Leur

Groep 8 van basisschool de Leest (Juf Janny) heeft een koekjesactie gedaan voor Child of Uganda.img_20161223_083227

Alle 25 kinderen uit de klas hebben meegedaan. Met deze actie hebben ze koekjes verkocht voor Child of Uganda. Laatst is Walter Hendriks  geweest die allemaal informatie gegeven heeft over Child of Uganda en daarom is groep 8 van basisschool de Leest deze actie gestart. Groep 8 heeft met de actie maar liefst 316.90 euro verdiend.  Sommige kinderen hebben ook flessen ingeleverd kaarten verkocht om geld op te halen.  We hebben nog aan een paar kinderen gevraagd of we ze mochten interviewen. Lotte: ‘Ik ben blij met wat we hebben opgehaald.’ Tessa: ‘Het was ook wel leuk om te doen’. Alle kinderen van Groep 8 basisschool de Leest vonden het goed wat ze hebben gedaan.

Van uw verslaggever Sam v Gils

Gastlessen op het Geert Groote College

Op 21 en 26 septembegeert-grote-colleger 2016 werden er gastlessen gegeven aan alle 1e en 2e klassen van dit college in Amsterdam. Veel leerlingen hebben met volle aandacht geluisterd. In het kader van Michaelsdag hebben de leerlingen van deze klassen een recordbedrag voor onze stichting bijeen gebracht, namelijk    € 2280,83. Fantastisch! Hier zijn wij heel blij mee en gaan dit bedrag gebruiken voor de uitbreiding van de basisschool in Kotido. Bedankt kanjers en bedankt docenten!

 

 

Gastles Oeganda maakt diepe indruk

Dat kinderen in ontwikkelingslanden het een stuk minder goed hebben dan zij, dat horen ze vaker. Maar om de persoonlijke verhalen van enkele van die kinderen te horen. En foto’s en filmpjes te zien van hun leven daar, dat had pas echt impact. De leerlingen van groep 5 t/m 8 van basisschool de Toonladder raakten dan ook diep onder de indruk tijdens de gastles van Walter Hendriks.

gastles-Oeganda-2016Hendriks zette zes jaar geleden de stichting Child of Uganda op. Zijn doel: kansarme straat- en weeskinderen in Oeganda een goede toekomst bieden. Op scholen vertelt hij hun verhaal. Over armoede, geen of geen schoon drinkwater, 1 bordje pap per twee dagen, en over de gevangenisstraf die ze krijgen als ze betrapt worden op bedelen. Hendriks vertelt in Nederland over de situatie in Oeganda om donaties te genereren, maar zijn gastlessen op school zijn vooral bedoeld als bewustwording. Om te laten zien dat onderwijs, voeding, kleding en vrijheid niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Daarbij past hij zijn verhaal en de beelden die hij laat zien aan aan de leeftijd van de kinderen.

De gastles sloot goed aan bij het project De Gelukskoffer die de leerlingen net hadden afgerond. Onderwerpen als geluk en dankbaarheid werden door de gastles in een nog groter perspectief geplaatst. Leerkracht Paula Pasman: “Het abstracte ‘wij hebben het goed hier in Nederland’ werd door het verhaal over Oeganda ineens heel concreet en echt. We hebben daarna veel gesproken over blij zijn met wat je hebt. En over wat je zelf kunt doen om de wereld om je heen een beetje mooier te maken.”