• nl
  • en
  • de

Historie

In 2010 bezochten Walter Hendriks en zijn vrouw Corina Zondag voor het eerst samen Oeganda. Het was een compleet andere wereld met enorme contrasten. De mensen zijn nog zo puur en het verschil tussen rijk en arm is enorm. Oeganda telt circa 2,7 miljoen weeskinderen. Veel van deze kinderen leven op straat in Kampala en bedelen om geld of eten en drinken. Beiden waren enorm begaan met het lot van al de wees – en straatkinderen die zij zagen. Veel kinderen sterven jaarlijks in Oeganda door ondervoeding of gebrek aan medicijnen.

Corina_en_walter_in_oegandaHet echtpaar bezocht een aantal weeshuizen en diverse projecten. Zij ontdekten tevens dat er een enorme behoefte was aan pleeggezinnen, maar ook schoon drinkwater, verse groente, kleding, schoeisel en vooral een goede opleiding.

In 2011 gingen zij opnieuw naar Oeganda om een aantal projecten te bezoeken en na deze reis hadden zij slechts één ding voor ogen. Hoe kleinschalig dan ook, wij moeten wat gaan doen om bestaande projecten te ondersteunen of nieuwe projecten te starten met als doel kansarme wees – en straatkinderen een hoopvolle toekomst te bieden. De puurheid en de onvoorwaardelijke liefde, die zij ontvingen van de kinderen, raakte hun diep in het hart. Hun leven zou vanaf dat moment nooit meer hetzelfde zijn. Zo ontstond de gedachte om een stichting op te richten en deze werd uiteindelijk opgericht op 7 februari 2012 onder de naam Stichting Child of Uganda.

Onze stichting heeft als doel om kansarme kinderen een hoopvolle toekomst te geven. Dit doen wij door dorpsgemeenschappen te activeren om zelfredzaam te worden